2019. Október 23. Gyöngyvér, János, Gyöngyi

MENÜ

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal

Intézmények

Gazdasági Társaságaink

Környezetvédelem
 


Vagyongazdálkodás
   Panoráma

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés
 
  Kultúra  -  2014. 04. 23. 17:39  -  www.szekesfehervar.hu A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
Magam is őszintén boldogan - különleges képek a Városházán
  
 Március végén a Vörösmarty Színházban rendezte gálaműsorát a Down Egyesület a Nemzetközi Down Világnap alkalmából. Az Avantgárd Művészeti Demonstráció Egyesület a rendezvényen előrajzolt festővásznakat állított fel és a rendezvényen résztvevő gyerekek festhették illetve fejezhették be a képeket, amikből a Városháza emeleti aulájában nyílt kiállítás.
KÉPGALÉRIA a kiállítás megnyitójáról

„A gyerekek őszinteségéről, nyitottságáról, érzéseiről mesélnek a festmények, a sok apró motívum és a tökéletes színek pedig a vidámságot adják vissza. Azt hallom és azt látom, hogy nagyon nagy szükség van erre a kiállításra, hiszen lehetőséget teremt a példamutatásra és rávilágít arra, hogy tenni is tudunk azért, hogy a gyerekeknek egy kicsit könnyebb legyen.”- mondta Ónodi Károly az Avantgárd Művészeti Demonstráció Egyesület elnöke.
 A képek a Városháza emeleti aulájában két héten keresztül, május 8-ig nézhetőek meg. A festmények megvásárolhatóak és az eladások során befolyt összeget a Down-szindrómás gyermekek támogatására fordítják. A képeket több kéz érintette egyszerre, Down-szindrómával élő és egészséges gyermekek készítették: Revák István és Pék Eszter Sára fehérvári kortárs festőművészek, valamint a Gorsium Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola diákjainak közreműködésével, Ónodi Károly, az Avantgárd Művészeti Demonstráció Egyesület elnökének vezetésével.

„Az önkormányzat elkötelezettségét, segítő szándékát szeretné kifejezni azzal, hogy kiállítási helyet biztosít ezeknek az alkotásoknak. Segíteni szeretnénk annak érdekében, hogy ezek a képek tulajdonosra találjanak. Akinek van lehetősége, ezeknek a képeknek a megvásárlásával segítse és támogassa ezt a nemes célt. A város is így fog tenni és az egyik képet megvásárolja, ezzel is próbál példával elől járni. Bízom benne, hogy lesznek olyan intézmények, cégek, magánszemélyek, akik úgy gondolják, hogy a kilenc kép egyikét megvásárolják, hiszen nemes célhoz nyújtanak ezzel támogatást." - mondta Cser-Palkovics András polgármester.
Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke köszönetét fejezte ki a városnak a kiállítás megnyitóján. Mint mondta az elmúlt hónapokban nagyon sokat dolgoztak a március végi rendezvény sikeres lebonyolításáért és azért, hogy az esemény közelebb hozza egymáshoz az egészségben és a fogyatékkal élőket, akik között valóban egyre kisebb lesz a különbség más napokon is.

Adóiroda

Ügyfélszolgálat

Főépítészi Iroda

Ügyintézés
   Webkamera

Belépés
Bejelentkezés az ügyfélkapun keresztül


Hírek